Andaktsrummet:

[Predikan]

[Postillan]

[Predikoarkivet]

[Guldkorn ur Bibeln]

[Bibelord]

[Påskdramat]

[Vägen]

 

 

P o s t i l l a n

[Tillbaka till postillans huvudsida]


Den helige Mikaels dag
Familjegudstjänst i Backens
kyrka
1 oktober 2017
Tema: Änglarna
Text: 1 Mos 28:10-17


[Började med att läsa om när Jesus välsignade barnen", ur Bibel för barn. Sen fick barnen komma fram och jag pratade med dem typ så här]

Hörde ni den här berättelsen som jag läste ur Bibel för barn? Jag tycker den är så bra. Vad tycker ni? Var det nåt ni tänkte på?

Det var ju så att när Jesus var här på jorden så att man kunde se honom – då tyckte han om att gå runt och träffa människor och han brukade predika för dem och berätta för dem om Gud, om himlen, om hur man ska vara mot varandra, om Guds kärlek och mycket mer. Och alla brukade lyssna, för det var så intressant att lyssna när Jesus pratade.

Jesus hade några lärjungar. Vet ni hur många de var? (Hur många var Jesu 12 lärjungar?) Jesus liksom lärde upp dem. De fick följa med och se och lära sig allt vad Jesus sa och gjorde, allt för att de skulle kunna göra samma sak senare.

Men lärjungarna fick problem ibland. De trodde de hade förstått allt, men det märktes gång på gång hur lite de egentligen hade fattat. Inte minst den här gången när det kom dit mammor med barn. Mammorna ville att Jesus skulle röra vid barnen och välsigna dem. Men vad gjorde lärjungarna? Minns ni? Varför tror ni de gjorde så?

Men vad gjorde Jesus? Varför tror ni Jesus gjorde så?

Jo, Jesus älskar alla barn, både då och nu. Han älskar dig och tycker att alla borde vara som barn. Vet ni varför?

Jag tror det är för att de vuxna är så vuxliga, som Alfons Åberg brukar säga. De vuxna har glömt bort vad det är att vara barn, att ta saker enkelt och naturligt, att bara ta emot Guds rike som en gåva från Gud. Vi vuxna krånglar till saker. Vi är för vuxliga. Men, som sagt: Jesus älskar alla barn och vill gärna vara med alla som är som barnen. Jesus välsignade barnen och på samma sätt vill han välsigna dig.

Vill ni veta hur Jesus gjorde när han välsignade barnen? Jag har faktiskt fått uppdraget som präst att välsigna människor i Guds namn och då kan man göra så här att jag lägger handen på någons huvud och säger: ”Gud välsigne dig och bevare dig från nu och till evig tid”. Är det nån som vill att få Guds välsignelse på det sättet? Då ska ni få det, för Gud sa till mig innan gudstjänsten att jag skulle göra så – och då gör jag så.

[Sen välsignades alla barnen (som ville) med handpåläggning]

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2017