Startsidan


J u l b r e v   2 0 1 8


Tänka sig! I år firar julbrevet kvartssekel. Som vanligt handlar det om en sammanfattning av året som gått från den personliga horisonten och en julhälsning till alla mina vänner, från när och fjärran.

Till höjdpunkterna hör förstås den efterlängtade bröllopsresan till Mauritius, två veckor med min kära hustru. Det blev mycket sol och värme, avkoppling och många fina upplevelser.

Bland det häftigaste var nog att simma med delfiner i havet och se dem på ett par meters håll bara. Gissa om jag var glad över att jag hade köpt ett cyklop med slipade glas just innan resan. Det är så värt det.

Men två veckor går fort. Övriga året har gått i en rasande fart och periodvis har jag varit fartblind, vilket innebar att jag i slutet av augusti insåg att jag under de två månader som omgav semestern bara hade varit ledig några få dagar. Inte konstigt att jag var trött och hade näsan rejält intryckt i väggen.

Men däremellan, dvs semestern, var härlig. Vi var rätt mycket i Granbergsträsk, träffade goda vänner och besökte svärföräldrarna i Sörmesunda i samband med svärfars 70-årsdag. DÅ var vi bland annat till Ulvön. Fin upplevelse. Ulrika hann även tapetsera om i vardagsrummet medan jag var på konfirmandläger. Mest oväntade aktivitet: Jag plockade hjortron för första gången på närmare 40 år. Det kommer nog inte dröja 40 till nästa gång, faktiskt. Rätt så oväntat var det väl också att badkrukorna Grahn / Käller badade flera gånger i det förhållandevis kalla Grämmers-träsket. Men vad skulle man göra i hettan? Ja, ni minns väl...

Resten av hösten har varit en balansgång mellan utmattning och mina arbetsuppgfter. Det är också det ökade trycket på jobbfronten som gjort att jag inte orkat uppdatera hemsidan särskilt mycket i år.

Men så kom ännu ett andningshål. I början av höstlovet åkte nämligen jag, Ulrika och Elias till London några dagar. Det var också väldigt minnesvärt med besök på Harry Pottermuseet, Madame Tussaud's, London Eye, fotboll, Afternoon Tea, härlig gudstjänst i Holy Trinity Brompton och allmän sightseeing. Dit återvänder jag gärna.

Så, sammanfattningsvis, kan man väl säga att ledigheterna har varit toppklass och arbetslivet lite sisådär.

Familjen då? Ja, Cory är sjutton nu och bor sen början av året i ett LSS-boende i Uppsala. Det är nu drygt två och ett halvt år sen han bodde hemma. Det känns jättesorgligt, men är på sikt det bästa. Vi träffas tyvärr inte så ofta, men vi håller regelbunden kontakt via telefonen. Det viktigaste är att han får må bra och han verkar trivas med att bo själv.

Elias är tolv och väldigt mycket "preteen". Det är ofta en kamp här hemma, men däremellan är han en pärla. Han gillar inte skolan alls, men tar igen det på fritiden när han gärna är med sina kompisar eller spelar dator. Han läser ibland och sjunger mest hela tiden. Grabben har talang!

Ulrika bytte jobb i somras. Hon är fortfarande förskollärare, men finns nu på en av kyrkans förskolor här i stan. Det blev ett lyft: färre barn, större kvalité och fantastiska chefer.

Nu närmar sig julhelgen och jag ska vara ledig en hel del. Cory kommer hit och stannar ungefär en vecka. Det ser jag fram emot, både att ha familjen nära, få lite vila och att återigen få höra budskapet om att Gud av ren kärlek blir människa, att Jesus föds i världen med uppdraget att rädda oss till gemenskap för evigt. "He's the reason for the season", som man brukar säga. Det ger mig hopp och trygghet, både nu och i framtiden.

Med detta vill jag önska dig en riktigt God och Fridfull Jul och ett välsignat Gott Nytt År!

Sven-Bertil

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2018