Startsidan


J u l b r e v   2 0 1 7


Så har det gått ännu ett år och tiden är inne för det tjugofjärde julbrevet i rad, som dels är en julhälsning till er och dels är en resumé av det grahnska året.

Årets största händelse är utan tvekan bröllopet 15 juli i Anundsjö kyrka, Ulrikas hemkyrka. Vi hade endast inbjudit den allra närmaste släkten och vännerna, vilket innebar att vi hann träffa alla ordentligt. Själva vigseln blev så fin som den bara kan bli, med sång och musik och allt annat som hör till. Även resten av festen var fylld av glädje och kärlek. Stort tack till alla som kom - och alla som gladdes lite mer på avstånd.

 

Dagen efter fortsatte vi festligheterna med många av bröllopsgästerna ute i "Boer'n", dvs Sörflärkes fäbodar.  Vi grillade hamburgare, fikade och hade en trevlig dag tillsammans, trots ett tilltagande regn

Sommaren i övrigt spenderades främst hemma eller i Granbergsträsk, där jag och Broschan numera har tagit över efter mina föräldrar. Broschan sköter hemmanet och jag njuter i stugan. Bra uppdelning, om du frågar mig. Problemet är bara att nu längtar jag ju dit för jämnan.

Året har i övrigt mest präglats av att komma i ordning hemma och att hitta sin plats på jobbet. Radhuset behöver fräschas till och det kommer att ske sakta, men säkert. Det största ingreppet blev fönsterbyte i våras. Tur att utsikterna är goda (främst på baksidan). På jobbet rullar det på rätt bra, trots att vi har vakans på prästsidan. Största glädjen där är vi har haft Arne Selander som "Vikarius Rex". Han var skolpräst i Lycksele i mitten av 80-talet och jag gjorde praktik hos honom några månader efter gymnasiet. Den tiden betydde mycket. Ja, han har betytt mycket för mig genom årens lopp, därför har det varit så roligt att "återknyta säcken". 

Cory är numera 16 år och bor än så länge kvar på HVB-hemmet utanför Uppsala, men utveckligen har varit så pass bra på slutet, så att det nu till trettondagshelgen är dags att ta steget att flytta till ett gruppboende inne i Uppsala. Där kommer Cory att få en egen lägenhet, ett rum med kök och toalett, och kommer att dela ett större kök och gemensamt utrymme med personal och övriga ungdomar, som har liknande problematik inom autismspektrat. Det känns spännande med detta nya steg i livet. Visst hade det känts bättre om Cory hade bott närmare, men å andra sidan finns nu möjligheten att gå ut grundskolan på samma skola.

Elias har fyllt 11 och går i femman. Han håller helst på med att göra filmer till YouTube och gillar att spela på datorn. Han har också några kompisar, som han gärna är med efter skolan. Sen är Elias största drivkraften till att det blir dagliga intag av cappuccino eller latte här hemma. Värsta kaffetunnan!

Nu står julen för dörren och vi kommer att vara här hemma, eftersom Cory kommer hem och jag jobbar en hel del. Måhända blir det en snabb sväng till Piteå efter nyår nån gång. Sen dröjer det inte så många veckor förrän jag och Ulrika åker på bröllopsresa till Mauritius. Ska bli kul. Undrar bara hur jag tänkte när det ju råkar vara vinter-OS just då...

 Till sist vill jag avsluta med en fin bild som sammanfattar julen. Jultomten och alla traditioner i all ära, men som det står i Filipperbrevet: "alla knän skall böjas för Jesu namn" (Fil 2:10). Det sätter julfirandet i rätt perspektiv.

Med detta vill jag önska dig en riktigt God och Fridfull Jul och ett välsignat Gott Nytt År!

Sven-Bertil

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2017