Andaktsrummet:

[Predikan]

[Postillan]

[Predikoarkivet]

[Guldkorn ur Bibeln]

[Bibelord]

[Påskdramat]

[Vägen]

 

 

 

P o s t i l l a n

[Tillbaka till postillans huvudsida]


Julbön
Backens kyrka
24 december 2016
Tema: Jesu födelse
Text: Luk 2:1-20


Detta är "bara" några korta tankar strax efter en barnvänlig minimusikal om julens händelser, kallad  "levande julkrubba".

Vad betyder detta för oss? Det är faktiskt Gud själv som blir människa. Han tycker om oss så otroligt mycket och längtar efter gemenskap med oss, men människorna ville egentligen inte veta av honom. Därför tänkte han att om jag blir människa, då ska jag kunna rädda dem. Och om jag visar dem hur man ska vara mot andra människor, då kanske de tar efter och då kan det bli trevligare att leva för dem.

Jag ska rädda dem från mörkret. Jag ska själv vara ljuset för dem. Jag ska ta på mig alla deras synder och skulder, för att de ska bli fria. Om jag klarar mitt uppdrag då får jag vara tillsammans med alla människor, med alla jag tycker så otroligt mycket om. Jag hoppas bara att de lyssnar på mig och tar emot mig.

Många människor idag lyssnar inte, bryr sig inte, men jag tror att om vi skulle göra det så skulle världen se mycket bättre ut.

Jag tycker att vi som är här idag ska komma ihåg det här, att orsaken till att Jesus föddes en gång för länge sen var att han älskade oss så mycket och ville inte att vi skulle gå förlorade och missa chansen att få vara med honom. Jesus föddes för att hjälpa oss. Frälsaren är född i Betlehem.

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2016