Andaktsrummet:

[Predikan]

[Postillan]

[Predikoarkivet]

[Guldkorn ur Bibeln]

[Bibelord]

[Påskdramat]

[Vägen]

 

 

 

Kol 2:6-7

[Tillbaka till Guldkornens huvudsida]


Som ni kanske vet brukar jag i möjligaste mån försöka cykla till jobbet, både för att det är mest ekonomiskt och för att det är bra motion. Men på vintern är det ju inte lika lockande kanske, åtminstone inte när det har nysnöat eller är iskallt ute. Men jag försöker ändå, åtminstone dagtid.

För ett tag sen tog det emot ordentligt. Det var kallt och jag kände verkligen inte för att sätta mig på den kalla cykelsadeln. Men så plötsligt kom jag ihåg att jag för några år sen hade köpt ett sadelskydd, ett värmande överdrag till sadeln. Tänk att jag inte hade tänkt på det tidigare? Det låg ju i en låda och bara väntade på att användas. Och här har jag cyklat omkring och frusit om baken.

Den här händelsen gav mig också en annan tanke: Är det inte så här det ser ut för många människor? Väldigt många är döpta som barn och har genom Guds nåd fått ta emot alla de goda gåvor som han ger genom dopet, men hur många lever i dopet idag? Hur många av oss tar vara på det som Gud har att ge oss, ja, som han faktiskt redan har gett oss?

  • Jag talar om det nya oförstörbara livet som Jesu uppståndelse innebär.

  • Jag talar om det överflödande livet i den Helige Ande.

  • Jag talar om glädjen och tryggheten i att vara Guds barn.

  • Jag talar om att han kan och vill leda dig genom livet.

  • Jag talar om Guds närhet och omsorg när vi har det svårt.

  • Jag talar om Guds beskydd när rädslan förlamar oss.

  • Jag talar om den totala förlåtelsen när vi har brutit mot Guds vilja och vänder tillbaka till honom.

  • Jag talar om den djupa friden som vi verkligen behöver när livet är kaos.

  • Jag talar om Guds enorma kärlek till oss, trots att vi inte förtjänar det.

Allt det här finns inom räckhåll för oss, vare sig vi är medvetna om det eller inte. Det är som det här sadelskyddet som jag hade glömt bort att jag ens ägde. Glöm inte bort att kolla i livets byrålåda. Se till att undersöka vad du äger som Guds barn!

Dagens guldkorn ur Bibeln uppmanar oss att leva i Jesus och på så sätt ta vara på vår möjlighet. Det står så här i Kolosserbrevet 2:6-7: "Ni har lärt känna herren Kristus Jesus, lev då i honom, med rot och grund i honom, allt fastare i den tro som ni har undervisats i, och låt er tacksamhet överflöda."

Detta guldkorn utgår visserligen från att vi redan känner Jesus - och jag vet inte hur det är med dig och din tro. Förhoppningsvis har även du redan lärt känna Jesus. Men hur de än är med den saken: Möjligheten finns och detta guldkorn har några goda råd att ge oss. Fundera på gärna på dessa råd.

Glöm inte bort att Jesus finns så nära dig och kallar dig ut på äventyr med honom. Du har chansen att göra en upptäcksfärd tillsammans med Jesus och utforska det liv han har gett dig. Be honom hjälpa dig och jag är övertygad om att han kommer att leda dig och låta dig upptäcka enorma skatter som finns i livet tillsammans med honom.

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2016