Andaktsrummet:

[Predikan]

[Postillan]

[Predikoarkivet]

[Guldkorn ur Bibeln]

[Bibelord]

[Påskdramat]

[Vägen]

 

 

Jes 41:9b-10

[Tillbaka till Guldkornens huvudsida]


Som andakt idag ska vi ta ett guldkorn ur Bibeln igen. Det är ett bibelord som har betytt väldigt mycket för mig under många år.

Det var så här att när jag gick i sexan och alltså var 12-13 år gammal så upplevde jag en kallelse från Gud att bli präst. Jag hade ingenting emot det alls, men samtidigt var det under samma period som min stamning ökade och blev till ett stort problem.

Det hade ju varit lätt att släppa tankarna på att bli präst med tanke på att man kan ju inte vara präst och stamma - kan man tycka. Men samtidigt var min kallelse så stark. Jag var helt övertygad om att det verkligen var - och är - Guds vilja.

Det jag hade svårare att förstå var varför jag ändå skulle behöva fortsätta stamma. Jag pratade med en präst om det här och jag fick bland annat några bibelord nedskrivna på ett papper. Jag kollade inte så noga på dem, utan lade papperet i min Bibel.

Några månader senare hade jag det väldigt jobbigt. Jag funderade mycket på olika saker kring min tro, min stamning, ja hela mitt liv. En kväll satte jag mig ner och tog en rejäl pratstund med Gud. Jag bad och läste Bibeln.

Då slog jag upp detta guldkorn. ”Du är min tjänare, dig har jag utvalt och inte förkastat, frukta inte, ty jag är med dig, var ej modfälld, ty jag är din Gud. Jag styrker dig och jag hjälper dig, jag håller dig uppe med min rättfärdighets högra hand" (Jes 41:9b-10).

Visst är det fantastiskt!! Precis det jag behövde höra.

Det var så uppmuntrande. Sen råkade jag av en händelse samma kväll titta på just det här papperet som jag fått av prästen ett halvår tidigare och bland fyra bibelställen stod exakt denna vers. Då blev jag ännu gladare. Det var en sån bekräftelse.

Det här bibelordet från profeten Jesajas bok har sen följt med mig under alla år, till tröst och uppmuntran. Det är ett riktigt guldkorn ur Bibeln. Jag läser det igen - och nu är det från den nya bibelöversättningen: "Du är min tjänare, jag har utvalt dig, jag förskjuter dig inte. Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand".

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2016