Andaktsrummet:

[Predikan]

[Postillan]

[Predikoarkivet]

[Guldkorn ur Bibeln]

[Bibelord]

[Påskdramat]

[Vägen]

 

 

 

Jer 33:3

[Tillbaka till Guldkornens huvudsida]


Ibland när man läser Bibeln kan man råka stöta på ett bibelord som verkligen talar till en. Det kan vara tröstande, glädjande, stärkande, eller det som man just då behöver.

Ett ställe jag hittade för några år sen var ett vers som var utmanande. En del av er har redan hört mig nämna att det här är ett av mina favoritbibelord, men det tål att upprepas. Det är från profeten Jeremias bok, kapitel 33, vers 3.

Gud säger: "Ropa till mig och jag skall svara dig och låta dig höra om stora ting, hemligheter du inte känner"

Det här är verkligen ett guldkorn för mig. Det påminner mig om att Gud alltid är större än vad alla präster, teologer och filosofer tror, mycket större än mina föreställningar om honom. Vi kan inte begränsa Gud och han har hela tiden mer i beredskap för mig. Gud påminner mig om att jag aldrig ska vara nöjd med det jag hittills har fått uppleva tillsammans med honom. Gud har mycket mer att ge.

Det som Gud har att ge är inte vad som helst. Det står att det är "stora ting, hemligheter du inte känner". Det handlar alltså om sånt som jag inte hade en aning om. Det gör mig så nyfiken: vad har Gud i beredskap för mig?

Men de här sakerna kommer att fortsätta vara hemligheter, dolda skatter, för oss, så länge som vi inte ropar till honom och ber att han ska visa oss. När vi gör det kommer den Helige Ande att leda oss vidare och - när rätta tiden är inne - uppenbara hemligheterna för oss.

 

© Sven-Bertil Grahn 1999-2016